Oricit de interesante, inedite si gustoase ar fi bucatele specifice altor popoare, tot simt din cind in cind nevoia sa ma intorc la origini.
Adica, la preparatele bucatariei moldovenesti, si mai precis la mincarurile copilariei mele.
„Baba Neagra” este un dulce taranesc emblematic pentru Moldova, care aidoma unui cintec, s-a transmis din generatie in generatie gospodinelor din nordul tarii.
Cu o textura poroasa, asemeni casului proaspat de oi si un gust absolut delicios, inconfundabil, mai e si acum felul de bucate ce incheie orice masa de sarbatoare, de pomenire, la nunti si cumatrii.
salut…lingura de bicarbonat cu virf sau rasa
Nu chiar cu virf
O sursa a retetei este de bun simt sa indicati.
Cu mare placere! Reteta am preluat-o si am tradus-o, de pe forumul culinar al site-ului mama.md
Multumesc mult Liolya pentru reteta!
http://mama.md/topic/102883-na-kukhne-u-liolia-s-ulybkoj/page-9