Fursecuri ”Lămâi”

Sarbatorile se apropie cu pasi repezi, si sigur va ginditi acum la meniul de sarbatoare, cit si la platoul de dulciuri cu care veti intimpina micii colindatori.
Azi vin in ajutor cu idee de fursecuri in forma de lămâi
si cu umplutura de nuci, care se privesc tare frumos pe masa de sarbatoare si cu care sigur veti impresiona toti oaspetii!
1Iata de ce avem nevoie pentru a pregati 30 de fursecuri dragalase, fragede si super aromate:

eeAluat:
250 gr. faina
100 gr. lapte
50 gr. unt sau margarina
50 gr. zahar
1 galbenus de ou
1 pachetel praf de copt
0,5 lămâie (zestul+sucul)
……………………………..
Umplutura:
200 gr. nuci
1 albus de ou
100 gr. zahar
0,5 lămâie (zestul+sucul)
……………………………..
Decor:
150 ml. lapte
colorant alimentar (galben si verde)

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Intr-un bol, cernem faina impreuna cu praful de copt. Facem o adincitura pe mijloc, in care punem untul de temperatura camerei bucatit, un galbenus, zaharul si zestul+sucul unei jumatati de lamai.
watermarked - aaaIncepem sa amestecam mecanic sau maual ingredientele, incorporind treptat laptele, pina obtinem un aluat nelipicios, de consistenta plastilinei. Il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru o ora.
watermarked - bbIntre timp trecem la prepararea umpluturii:
Se bate albusul cu zaharul si zestul+sucul de la o jumatate de lamaie.
watermarked - cccMiezul de nuca (il puteti inlocui cu migdale sau alune) se macina in blander sau cu facaletul, si se adauga la restul de ingrediente.
watermarked - vvvAmestecam bine si dam la frigider.
watermarked - gggScoatem aluatul odihnit din frigider si il impartim in 30 de bucatele pe care le formam bile, cam de marimea unei nuci.
Pe o suprafata putin pudrata cu faina, se intinde fiecare bila de aluat intr-o turtita cu diametrul de 6-7 cm.
Punem cite o lingurita de umplutura pe mijlocul fiecareia, apoi suprapunem partile opuse de aluat deasupra umpluturii. colturile se aduna si se preseaza bine cu degetele, dind astfel fursecului forma de lamaie.
watermarked - ggnAranjam fursecurile cu lipitura in jos pe o tava de copt neunsa,
watermarked - hhhsi coacem in cuptorul preincalzit la 160C, timp de 15-20 minute.
Aveti grija ca suprafata fursecurilor sa ramaie cit mai deschisa la culoare.
Si acum, incepe adevarata munca de chinez: decorarea fursecurilor! 😀
In laptele fiert si racorit se dizolva un pic de colorant alimentar galben, luam cam 50 gr. din laptele vopsit in galben si adaugam o picatura de colorant verde. Astfel obtinem o culoare verde deschisa, asemeni lamailor.
watermarked - erRapid trecem fiecare fursec in parte in lapte, apoi il tavalim prin zahar tos. Capetele ”lamaiei” se vopsesc in verde.
Lasam fursecurile putin ca sa se zvinteze,  aranjate frumos pe un platou.
Pofta buna! 😉
watermarked - hgf

6 gânduri despre „Fursecuri ”Lămâi”

  1. Irenna 3 ianuarie 2014 la 16:42 Reply

    Cesslava, dar cit lapte trebuie in aluat? ca m-am apucat sa fac aceste fursecuri cu fetita mea si am ajuns pina unde se pune lapte in aluat, dar nu gasesc cantitatea. Merci anticipat de raspuns!

    • cesslava 3 ianuarie 2014 la 18:51 Reply

      Irenna, cer scuze ca mi-a scapat sa scriu cantiratea de lapte… De cite ori am verificat reteta si niciodata nu am observat ca lipseste! Multumesc mult pentru observatie, corectez imediat: lapte 100 grame!
      Bafta la prepararea fursecurilor si astept sa-mi ziceti cum au iesit!

  2. Irenna 3 ianuarie 2014 la 19:34 Reply

    Multumesc mult de raspuns! Fursecurile s-au primit foarte bune. Un pic mai vierzui decit ale tale, deoarece fiica mea a exagerat cind le-a trecut prin glazura verde.

  3. cesslava 4 ianuarie 2014 la 1:08 Reply

    Imi pare bine sa aud, Irenne 🙂
    Sunt sigura ca au iesit super bune si frumoase !

  4. Felicia Rogac 13 iulie 2014 la 14:33 Reply

    Cesslava, uitati-va cum au postat aici receta Dvs in limba rusa http://www.kulina.ru/articles/79187/

    • cesslava 13 iulie 2014 la 16:47 Reply

      mdaaa, in ultima vreme tot mai des vad pozele si retetele mele postate fara acordul meu pe alte site-uri, au pierdut complet rusinea. Multumesc Felicia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: