Gogosi pufoase din cartofi

Foarte des se intimpla sa ne ramina niste pireu de cartofi de la cina cu care sa nu stim ce sa facem. Aceasta reteta ne vine in ajutor si ne provoaca sa incercam niste gogosi mai diferite decit cele clasice, si anume gogosi din cartofi rumeoare, puhave si aromate!
Tin sa va marturisesc ca multe retete de gogosi am incercat pina sa gasesc una pe plac, cum este aceasta.
13,,Gogosile ies pur si simplu delicioase, fantastic de pufoase, si se pastreaza puhave chiar si a doua 1,,zi…daca mai ramin, desigur 😀 ))))
Nu ezitati sa incercati, va veti convinge si singuri de asta!

Ingrediente (20-25 gogosi):
250 g cartofi
7 g drojdii uscate
150 ml lapte caldut
60 ml ulei rafinat
50 g zahar
1 ou
500 g faina
sare pe virf de cutit
500 ml ulei pentru prajit
zahar pudra

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Cartofii se curata de coaja, se taie bucati si se pun la fiert.
2,,Cind sunt gata fierti cartofii, luam 60 ml de apa in care au fiert si o pastram, restul o scurgem si o aruncam. Facem un piureu din cartofi cit mai fin, fara botisoare, si il lasam sa se racoreasca:
3,,Racorim apa in care au fiert cartofii pina la 40 C, si diluam drojdiile uscate:
4,,Intr-un bol incapator amestecam piureul de cartofi cu oul, zaharul, sarea,uleiul si drojdiile. Turnam laptele si amestecam.
5,,Treptat, in citeva reprize incorporam faina cernuta si framintam un aluat moale si placut.
6,,Ungem fundul bolului cu ulei, asezam botul de aluat si il acoperim cu folie alimentara sau cu un prosop, ca sa nu se usuce. Lasam sa creasca la caldut cam o ora.
7,,,Dupa asta, mai framintam inca o data aluatul si il mai lasam sa creasca 30 minute.
8,,Ungem suprafata de lucru si miinile cu ulei, rupem din aluat bucatele cam cit o minge de ping-pong si le rostogolim intre palme. Infierbintam uleiul intr-o tigaie. Luam pe rind cite o biluta de aluat, facem cu degetul o gaura pe centru si punem la prajit in uleiul incins.
9,,Aveti grija ca focul sa fie moderat, sa nu se arda!
9,,,10,,Scoatem gogosii pe servetele de hirtie sau intr-un druslag, ca sa se scurga excesul de grasime.
11,,,Lasam putin sa se racoreasca, apoi ii presuram cu zahar pudra.
14,,Pofta buna!
15,,

12 gânduri despre „Gogosi pufoase din cartofi

  1. linagherdelescu 1 octombrie 2015 la 14:39 Reply

    Arata bine. Dar oare s-ar putea face aceste gogosi
    in cuptor, evitand astfel fiertul in ulei?

    • gustosel.com 1 octombrie 2015 la 23:35 Reply

      Multumesc Lina 🙂
      Desigur ca pot fi si copti, aluatul e asa de bun, de mai mare dragul sa lucrezi cu el. Cred ca ar merge perfect si la pateuri (prajite/coapte)

  2. emyraileanu 1 octombrie 2015 la 15:12 Reply

    mmmm foarte foarte apetisante! noi cum nu mancam prajit in ulei, nu le pot face acasa 😦
    dar asa pofta mi-ai facut, vin in vizita la tine si mananc vre-o doua 🙂

    • gustosel.com 1 octombrie 2015 la 23:39 Reply

      Multumesc mult! Hai ca te poftesc chiar, mi-au iesit asa multe ca chiar nu le fac fata de una singura 🙂

  3. emyraileanu 2 octombrie 2015 la 8:49 Reply

    Mersi mult de invitatie, chiar duc dorul gogosilor, vin si le mancam pe toate impreuna 🙂

  4. diplomatickitchen 2 octombrie 2015 la 23:17 Reply

    Very nice. Doughnuts, to me, are difficult.

  5. Cristik 5 octombrie 2015 la 14:45 Reply

    Buna Gustosel,am o intrebare, putem inlocui drojdia cu praf de copt?

    • gustosel.com 6 octombrie 2015 la 6:59 Reply

      Salut Cristic! Acesti gogosi necesita dospire, deci fara drojdie nu se fac. In nici un caz nu inlocuiti cu praf de copt!

  6. Cristik 5 octombrie 2015 la 14:51 Reply

    Buna Gustosel pentru gogosi putem inlocui drojdia cu praful de copt?

  7. Natalia Robu 7 octombrie 2015 la 18:11 Reply

    Ceslava spune-mi te rog daca se pot coace in cuptor, ce temperatura setam si cit timp?

    • gustosel.com 7 octombrie 2015 la 23:43 Reply

      Salut Natalia!
      Le coci pe tava tapetata cu hirtie de copt, la 200C, timp de 10-15 minute

  8. alexeevtatiana 16 noiembrie 2015 la 9:48 Reply

    Azi i-am făcut in rolă… Totuși, Adevărații gogoși trebuie prăjiți in ulei pentru adevăratul lor gust! Data viitoare ii voi prăji, numaidecât!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: