De checul acesta m-am indragostit de la prima vedere, iar odata ce am muscat prima bucatica am inteles ca dragostea asta e una iremediabila !
Deosebit de puhav si gustos, mai bucura si ochii cu aspectul sau atit de…insorit, deci va indemn cu incredere sa il incercati si voi!
Ingrediente:
300 gr. faina
200 gr. zahar
150 gr. unt sau margarina
120 ml. lapte
100 gr. seminte de mac
2 oua
1 praf de copt
3-4 picaturi esenta de vanilie sau rom
………………………………………………
2 lg. miere
30 gr. unt (sau frisca 20%)
3 lg. zahar
100 gr. seminte de floarea soarelui curatite
1 conserva de piersici in sirop (580 gr.)
Glazura:
2 lgt. miere+1 lgt. unt topit
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Intr-un bol, cernem faina impreuna cu praful de copt, adaugam zaharul si macul si amestecm bine.
Separat batem ouale, la care adaugam laptele si untul topit si citeva picaturi de esenta. Eu am avut esenta de rom.
Turnam treptat amestecul lichid peste amestecul de ingrediente uscate,
,si amestecam bine ca sa nu fie cocoloase.
Turnam aluatul intr-o forma cu bordurile detasabile, unsa cu unt in prealabil. Forma pe care am folosit-o eu este una de 21 cm. Dam la cuptorul preincalzit la 180 C, si coacem cca. 30-35 minute.
Intre timp, taiem feliute piersiciile si le lasam sa se scurga bine de sirop.
Intr-un castronel sao o tigaita mica, infierbintam mierea, untul si zaharul. Puteti sa inlocuiti untul cu frisca, daca doriti.
Cind zaharul s-a topit bine si compozitia incepe sa fiarba, adaugam semintele de floarea soarelui. Tinem pe foc vre-o 3 minute, amestecind incontinuu, ca sa se caramelizeze bine, insa cu grija sa nu se arda!
Scoatem checul din cuptor, insa nu si din forma, si lasam cuptorul in funtiune, pentru urmatoarea etapa de coacere.
Aranjam feliutele de piersici de jur imprejur, asemeni unor petale.
Iar in centru, turnam cu lingura semintele de floarea soarelui caramelicate, si nivelam. Dam tava la cuptor pentru inca 15-20 minute.
Facem testul scobitorii, si daca aceasta iese uscata din chec, este gata. La dorinta, puteti glazura suprafa cu un amestec de miere si unt topit, ca sa luceasca frumos. 😉
Nu-i asa ca arata superb? 🙂
Pofta buna!!!
Необычайно красиво! И, думаю, не менее вкусно)) Очень хочется испечь))
Спасибо большое, Татияна! Обязательно попробуйте испечь такой пирог, Вам понравится! 🙂
Beautiful and an unusual way of combining a number of good things….what is the origin of this cake?
Thank you very much, this delicious cake has the origins in russia 🙂
arata excelent. bravo!
am o surpriza pentru tine, pe care o s-o postez in viitorul apropiat. am gatit ceva bun de pe blogul tau 🙂
Multumeesc mult 🐱
Mi-a placut mult surpriza! Foarte frumos din partea ta, multumesc inca o data!
Astazi am gatit si eu acest chec.. arata super si e foarte delicios ..multumesc pt reteta 🙂
Ma bucur mult sa aud,si va multumesc ca ati avut incredere si ati incercat reteta!
Succese in continuare si va mai astept cu vesti bune! 😉